Agenten patrouilleren in Brussel
NOS Nieuws

België krijgt duizend extra agenten in strijd tegen terrorisme

De komende drie jaar komen er in België duizend agenten bij om terrorisme en radicalisme te bestrijden. Die worden ingezet in de Brusselse gemeenten waar mensen radicaliseren, zoals Molenbeek.

De extra politie-agenten gaan onder meer moskeeën beter in de gaten houden en bij huizen langs om te kijken wie waar daadwerkelijk woont. Met de maatregelen, die in totaal 39 miljoen euro kosten, hoopt de politie jihadisme tegen te gaan.

Volgens minister Jambon van Binnenlandse Zaken komen er dit jaar driehonderd agenten bij. In 2017 volgen er nog eens ruim vijfhonderd. Gisteren lekte een deel van het vandaag gepresenteerde 'Kanaalplan' van minister Jambon al uit.

Kritiek

Van buiten Brussel is er veel kritiek op plan. "Veel Vlamingen op andere plekken in het land willen nu ook extra geld", zegt correspondent Joris van Poppel in Nieuws & Co op NPO Radio 1.

De laatste tijd komen er bijvoorbeeld veel illegale migranten vanuit kampen in Noord-Frankrijk naar de kustplaats Zeebrugge. "Burgemeesters van plaatsen als Zeebrugge, Knokke en Oostende zijn bang dat langs de Belgische kust ook een soort tentenkampen gaan ontstaan. Zij hebben vandaag dan ook gezegd: Als Molenbeek meer geld krijgt, willen wij ook meer geld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl