Mark van Bommel
NOS Voetbal

Van Bommel keert als trainer terug bij PSV

Mark van Bommel keert terug bij PSV als individueel trainer/coach. De oud-speler van de regerend landskampioen, die tot 274 officiële wedstrijden voor PSV kwam, gaat per direct aan de slag met de middenvelders van PSV onder-17, onder-19 en Jong PSV.

De 38-jarige Van Bommel is ook nog werkzaam als assistent van Bert van Marwijk, die momenteel bondscoach van Saudi-Arabië is.

Ontwikkeling

"Een mooie uitdaging die goed past bij mijn ontwikkeling als trainer/coach. Ik heb in de afgelopen twee jaar stage gelopen bij enkele jeugdteams van PSV, de A-selectie van PSV en ben daarnaast assistent-bondscoach van Saudi-Arabië", zei Van Bommel op de clubwebsite.

"Ik wil me in alle facetten van het trainersvak verdiepen en ben blij dat ik van PSV de kans krijg om in deze rol aan de slag te gaan."

Geslaagd

Van Bommel slaagde onlangs, net als Ruud van Nistelrooij, voor de cursus Coach Betaald Voetbal bij de KNVB Academie. Beiden volgden een cursus op maat van anderhalf jaar. Met dat diploma op zak mogen Van Bommel en Van Nistelrooij aan de slag als hoofdtrainer van een betaald voetbalorganisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl