NOS Voetbal

Van Bronckhorst verwacht Klassieker vol strijd

Heeft Van Bronckhorst wat in petto voor Ajax?

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst beschikt voor het duel met Ajax over een fitte selectie. Hij verwacht daarom zondag ook een Klassieker vol strijd. "Dat zal blijken, want we hebben allebei de winst nodig."

De Rotterdammers verloren in de eredivisie de laatste vijf wedstrijden en Ajax verspeelde door twee gelijke spelen op rij de koppositie aan PSV. "Maar dat zegt niets voor zondag", aldus Van Bronckhorst.

Feyenoord en Ajax speelden dit seizoen al twee keer tegen elkaar. In de beker won Feyenoord met 1-0 en in de competitie werd het 1-1 in De Kuip.

Van Bronckhorst wilde nog niet kwijt of hij Feyenoord in Amsterdam weer in het 5-3-2-systeem laat spelen. "Dat systeem heeft ons woensdag (in de beker tegen Roda JC) de zege gebracht. Het team voerde het tactisch goed uit, daar ben ik tevreden over."

Die bekerwinst heeft Feyenoord goed gedaan. "De druk zal nu ietsje minder zijn. Het geeft vertrouwen. Omdat je door bent, maar ook omdat je hebt gezien dat het een echt team is. Dat geeft houvast."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl