Michaëlla Krajicek
NOS Sport

Krajicek ontbrekende factor in Fed Cup-team

Michaëlla Krajicek schittert komend weekend door afwezigheid in Moskou, waar het Nederlands Fed Cup-team het in de wereldgroep opneemt tegen Rusland. Niet voor het eerst in haar loopbaan wordt ze gehinderd door een blessure.

"Blessures lopen als een rode draad door mijn leven. Als je mijn hele carrière bekijkt, vanaf mijn vijftiende, heb ik slechts één blessurevrij jaar gehad. En elke blessure kost me minimaal een maand", zegt Krajicek in Langs de Lijn En Omstreken.

"Ik heb er weleens over gedacht iets anders te gaan doen. Maar ik hou van tennissen en nog meer van de sport. Het feit dat ik zo lang ben doorgegaan, heeft te maken met de liefde voor de sport."

Krajicek is duidelijk over haar fysieke malheur, een steeds terugkerend onderwerp tijdens interviews. Nu is het weer haar elleboog die opspeelt en tennissen onmogelijk maakt. "Jammer dat ik er niet bij ben (in de Fed Cup-wedstrijd tegen Rusland, red.). We zijn allemaal goed bevriend en hebben echt een sterk team."

De druk ligt bij Kiki

Ondanks haar afwezigheid is Krajicek nog zeer betrokken bij het team. Ze gaat dit weekend de wedstrijden zeker bekijken en ze is positief. "Natuurlijk is Rusland een heel sterke tegenstander. Na Tsjechië de lastigste. Vorig jaar speelden ze nog tegen elkaar in de finale", aldus Krajicek.

"Maar ik heb naar de onderlinge duels tussen Kiki Bertens en Svetlana Koeznetsova gekeken en daarin staat het 1-1. Dus als Kiki goed speelt, heeft Nederland een kans."

Balende broer

Halfbroer Richard Krajicek kreeg deze week een bittere pil te verwerken door de afzegging van Roger Federer voor het ABN Amro-toernooi. "Dat is natuurlijk heel erg teleurstellend. Hij is het hele jaar bezig om de beste spelers naar zijn toernooi te halen. Federer is dan natuurlijk de speler om te hebben."

Maar contact zoeken met haar broer is dan uit den boze. Lachend: "Met Richard is het beter om hem dan een dag of twee alleen te laten. En dan kan het wel."

Op de vraag wat Michaëlla vindt van Richard Krajiceks plan om te gaan coachen, reageert ze verbaasd: "Oh, ik wist niet dat hij wilde gaan coachen. Ook reizen en zo? Nou dan moet ik hem maar even gaan bellen!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl