Kevin Gameiro juicht om zijn doelpunt

Sevilla op rozen in halve finale Copa del Rey

Hoewel de returns in de halve finales van de Copa del Rey nog moeten worden gespeeld, lijkt het nu al duidelijk wie de finalisten zullen zijn. Sevilla zegevierde donderdag op eigen veld met 4-0 tegen Celta de Vigo, nadat FC Barcelona woensdag Valencia al met 7-0 had gedeclasseerd.

Celta had weinig in te brengen, maar het duurde lang voor Sevilla het overwicht in doelpunten uitdrukte. Kevin Gameiro kreeg na een half uur een uitgelezen kans op de openingstreffer, maar Rubén Blanco pakte zijn strafschop. Op slag van rust kopte Adil Rami uit een hoekschop van Ever Banega dan toch de 1-0 binnen.

Sevilla ging in de tweede helft door waar het gebleven was en na een uur had Gameiro wel succes. De spits sprintte Jonny Castro eruit en schoot beheerst raak in de bovenhoek: 2-0. Twee minuten later tekende Gameiro met een schot door de benen van Blanco ook voor 3-0.

Celta probeerde met het oog op de return nog wel wat aan de achterstand te doen, maar de 4-0 van Michael Krohn-Dehli maakte aan alle hoop een eind. Door de ruime nederlaag heeft Celta volgende week donderdag in Vigo een klein wonder nodig heeft om alsnog de finale te bereiken.

In de eerste helft miste Kevin Gameiro een strafschop, maar dat maakte hij na rust goed met twee treffers.