NOS Nieuws

Google-techneut bouwt slimme badkamerspiegel

Een Google-medewerker die in zijn badkamer een futuristische spiegel wilde "zoals die ons in films is beloofd", heeft er bij gebrek aan een leverancier zelf een gebouwd. Het resultaat: tijdens het wassen en tandenpoetsen kan de man de laatste weersverwachtingen en headlines lezen.

Op Twitter toont Google-medewerker Max Braun foto's van zijn 'smart mirror'.

Behalve het weer en het laatste nieuws toont de spiegel ook de datum en de tijd. Meer zit er nog niet in, maar met de techniek die Braun heeft gebruikt, zou je ook zomaar iets kunnen bouwen dat nog veel futuristischer is.

Braun gebruikte voor zijn project een bijzondere spiegel: het glas weerkaatst het licht, maar laat vanaf de achterkant projecties door. In de spiegel heeft Braun het flinterdunne displaypaneel van een laptop verwerkt. Aan de achterkant is een moederbord geïnstalleerd en zijn de kabels weggewerkt. "Van de andere kant ziet het er allemaal beter uit", grapt hij over het zijn eigen creatie. De slimme spiegel draait op Android-software.

De Google-techneut benadrukt dat zijn spiegel een prototype is en dat er nog van alles aan verbeterd kan worden. Hij gaat nu proberen om ook verkeersinformatie en herinneringen in het systeem te verwerken. "De hele broncode beslaat maar een paar honderd regels", zegt hij op zijn blog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl