Shell Moerdijk
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Debat in Tweede Kamer over gaslek Shell Moerdijk

Er komt een debat in de Tweede Kamer over de veiligheid van Shell Moerdijk. Kamerlid Stientje van Veldhoven van D66 heeft dat aangevraagd en inmiddels is het verzoek ook gehonoreerd, zegt Omroep Brabant.

Aanleiding is het nieuws dat bij Shell maandenlang ongemerkt het kankerverwekkende gas ethyleenoxide weg kon lekken. Die situatie heeft wekenlang geduurd. Eerder maakte de Onderzoeksraad voor Veiligheid al bekend een onderzoek naar de uitstoot van het gas bij Shell te beginnen.

Zorgwekkend

Kamerlid Van Veldhoven noemt de situatie bij Shell zorgwekkend. "We hadden al het incident in november met de brand en het affakkelen bij Shell Moerdijk. Nu hebben we dan het nieuws over het langdurig gaslek."

"Ik wil van de minister weten hoe we ervoor gaan zorgen dat bedrijven die zeggen dat veiligheid belangrijk is, dit toch laten gebeuren. Want mensen maken zich zorgen en dat snap ik hartstikke goed."

Gerenommeerd

In het debat in de Tweede Kamer wil ze weten waarom gerenommeerde bedrijven als Shell de interne controle niet op orde hebben. Ook de informatievoorziening van Shell aan de bevolking zou te wensen overlaten. Van Veldhoven heeft daar al vragen over gesteld aan de regering.

Advertentie via Ster.nl