Speciale teams van Defensie zoeken naar sporen van de vermiste Yasmeen
NOS Nieuws

Man van Pakistaanse 'importbruid' krijgt 10 jaar cel

De 27-jarige man van de vermoorde Pakistaanse vrouw Yasmeen is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot tien jaar celstraf.

Adeel D. wurgde begin vorig jaar zijn vrouw en begroef het lichaam van de 25-jarige Pakistaanse in de bossen bij het Drentse Ruinen. Daar werd het vorig jaar februari gevonden.

Twee vrienden die D. hielpen bij het verbergen van het lichaam kregen vijf en tien maanden cel opgelegd.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij het dode lichaam van zijn vrouw in een bos heeft begraven en haar vervolgens bij de politie als vermist heeft opgegeven. Pas weken na haar dood werd het lichaam van de vrouw gevonden.

Gearrangeerd huwelijk

De dood van de 25-jarige 'importbruid' Yasmeen leidde vorig jaar tot veel beroering in de Pakistaanse gemeenschap.

D. en Yasmeen waren in 2009 getrouwd via een door de familie gearrangeerd huwelijk. De vader van D. had Yasmeen, een dochter van zijn broer, als bruid uitgekozen.

Getiranniseerd

In 2012 kwam zij naar Nederland. D. en Yasmeen kregen twee kinderen en woonden bij de ouders van D. Yasmeen klaagde tegenover vriendinnen dat ze door haar schoonmoeder werd getiranniseerd en werd geslagen door haar man en zijn broertje.

Met hulp van de politie vertrok Yasmeen in september 2014 uit het huis van de ouders van D. en vluchtte ze met de kinderen naar familie in Amsterdam.

Doordat Yasmeen naar de politie was gestapt, zou de eer van de familie van D. zijn aangetast. Volgens de organisatie Femmes for Freedom had ze tegen familie en vrienden gezegd dat ze vreesde voor haar leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl