Elia Viviani wint de tweede etappe van de Ronde van Dubai
NOS Wielrennen

Ritzege en leiderstrui Viviani in Dubai

Elia Viviani heeft de tweede etappe in de Ronde van Dubai op zijn naam geschreven. De Italiaan van Team Sky won in de rit van Dubai naar Palm Jumeirah, met 183 kilometer de langste van deze editie, de massasprint. Zijn landgenoten Sacha Modolo, Giacomo Nizzolo en Andrea Guardini maakten de Italiaanse topvier compleet.

Viviani, die ook vorig jaar in de vierdaagse etappekoers een rit won, nam de leiderstrui over van Marcel Kittel. De Duitse ritwinnaar van woensdag bevond zich in de slotkilometer, net als zijn grote concurrent Mark Cavendish, achter een valpartij. Kittel en Cavendish konden zich daardoor niet meer mengen in de sprint om de ereplaatsen.

Koen de Kort in kopgroep

Giant-renner Koen de Kort tekende met de Pool Marcin Bialobloki, de Zwitser Silvan Dillier en de Spanjaard Francisco Mancebo voor de vlucht van de dag. Veel ruimte kreeg het kwartet niet en met nog twaalf kilometer voor de wielen werd Mancebo als laatste van de kopgroep ingerekend door het peloton.

De Ronde van Dubai is toe aan zijn derde editie. In 2014 won Kittel drie van de vier etappes, maar ging de eindzege naar de Amerikaan Taylor Phinney. Vorig jaar schreef de Brit Mark Cavendish, na twee etappezeges, de ronde op zijn naam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl