Juan Martin del Potro tijdens zijn laatste wedstrijd vorig jaar in Miami
NOS Sport

Na derde polsoperatie is Del Potro weer hongerig naar succes

Juan Martin del Potro, het is een welhaast vergeten naam op de ATP Tour. Ook al is hij inmiddels afgezakt naar plaats 1.041 op de wereldranglijst, onder insiders geniet hij nog altijd de faam van een potentiële kampioen.

De 27-jarige Argentijn, die in 2009 vooral dankzij zijn verwoestende forehand de titel greep bij de US Open, maakt over anderhalve week in Delray Beach zijn rentree, zo meldt hij in een videoboodschap.

"Ik heb geweldig nieuws: ik ga weer een toernooi spelen. Ik voel veel blijdschap na alle onzekerheid en slechte momenten. Ik heb weleens aan stoppen gedacht, maar gelukkig hebben de mensen om me heen me daarvan weerhouden", zegt Del Potro.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Sinds zijn grandslamzege in New York werd Del Potro achtervolgd door blessures, in het bijzonder aan zijn pols. De voormalig nummer vier van de wereld speelde begin vorig jaar nog wel twee toernooien, maar moest vervolgens in juni voor de derde keer aan zijn pols geopereerd worden.

Dat Del Potro, in het bezit van achttien titels, Delray Beach kiest voor zijn rentree is niet zo vreemd. Daar maakte hij in 2011 ook al zijn comeback na zijn eerste polsoperatie en hij won het toernooi toen zonder setverlies.

Del Potro speelde in maart 2015 voor het laatst

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl