Jari Oosterwijk richt zich op het volgende seizoen
NOS Voetbal

Einde seizoen Twente-spits Oosterwijk vanwege hartritmestoornissen

FC Twente-spits Jari Oosterwijk komt dit seizoen niet meer in actie. De 20-jarige aanvaller ondergaat over vier weken een medische ingreep, omdat hij sinds het begin van dit seizoen last heeft van boezemfibrilleren. Dat is een onschuldige hartritmestoornis.

Oosterwijk vertelt op de clubsite van FC Twente dat er geen andere mogelijkheid is. “Ik wil hier graag zo snel mogelijk vanaf zijn. Ik was er wel een beetje klaar mee", aldus Oosterwijk, die tijdens de voorbereiding op dit seizoen voor het eerst last kreeg van zijn hart.

"Ik merkte dat mijn hartslag heel aanwezig was, het voelde heel onregelmatig. Mijn vader heeft het ook weleens gehad, dus ik wist dat het niets ernstigs was. Ik schrok er ook niet echt van en ben die ochtend gewoon naar de club gereden.”

Wel trainen, geen contact

Tijdens de winterstop kreeg Oosterwijk opnieuw last. Ondanks de ingreep kan hij de komende weken wel gewoon blijven trainen. "Behalve in de partijvormen, ik mag niet in de duels komen. Door de bloedverdunnende medicijnen mag ik geen contactsport doen. Die moet ik tot drie maanden na de operatie gebruiken. Conditioneel kan ik alles doen, de komende maanden ga ik heel specifiek trainen."

Oosterwijk speelde dit seizoen vijftien wedstrijden voor FC Twente. Hij kwam drie keer tot scoren. Twente heeft in de winterstop al vervanging geregeld voor de spits. Zakaria El Azzouzi werd gehuurd van Ajax en de Pool Oskar Zawada kwam op huurbasis over van VfL Wolfsburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl