Politiemensen dragen de gedode Palestijnen weg.
NOS Nieuws

Aanslag in Jeruzalem: een agent en drie Palestijnen dood

In Jeruzalem zijn drie Palestijnse mannen doodgeschoten, nadat ze een aanslag hadden gepleegd op Israëlische paramilitaire politieagenten. Een van de vrouwelijke agenten raakte zwaargewond en bezweek korte tijd later aan haar verwondingen. De andere agent wordt in het ziekenhuis behandeld.

Bij een toegangspoort naar de ommuurde oude stad hielden Israëlische agenten de drie Palestijnen aan, omdat ze zich verdacht gedroegen. Toen hun werd gevraagd naar hun identiteitsbewijs, haalden de mannen vuurwapens en messen tevoorschijn en vielen daar de agenten mee aan.

De politie schoot de aanvallers daarop dood. Volgens de agenten hebben ze hiermee een grote aanslag in de stad verijdeld, want de mannen bleken bewapend met automatische wapens, explosieven en messen.

Hamas

De Palestijnen waren afkomstig uit de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever. Hamas, de Palestijnse groepering die de macht uitoefent in de Gazastrook, noemde de Palestijnse slachtoffers 'helden', mede omdat ze erin geslaagd waren Jeruzalem te bereiken ondanks alle controleposten en andere veiligheidsmaatregelen.

Overigens heeft Hamas niet de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Sinds september vorig jaar zijn 26 Israëlische burgers, agenten en militairen omgekomen door steekpartijen en andere aanslagen door Palestijnen. Zo'n 154 Palestijnen zijn in diezelfde periode gedood, onder wie 109 aanslagplegers, volgens Israëlische gegevens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl