NOS Sport

Krajicek: vervanger van kaliber Federer nog niet haalbaar

Krajicek: afzegging Federer doet pijn

Het ABN Amro World Tennis Tournament is zijn publiekstrekker kwijt en het ziet er volgens Richard Krajicek niet naar uit dat er een vervanger van het kaliber van Roger Federer naar Rotterdam komt.

De toernooidirecteur pleegde al wat telefoontjes, maar zonder succes: "We hebben wel gekeken naar de absolute top. We hebben contact gehad, maar voorlopig is er nog niks haalbaar. Het schema blijft zoals het nu is, daar moeten we het mee doen."

Krajicek baalt van de afzegging van Federer. "Dit was niet het telefoontje dat ik hoopte te krijgen. Dit was niet de bedoeling. Het is erg jammer voor ons. En voor de fans vooral, eigenlijk", aldus de toernooidirecteur.

Betrouwbaar

Volgens Krajicek is het pure pech dat Federer juist voor Rotterdam moest afbellen. "Federer is de meest betrouwbare tennisser die er is. Hij is eigenlijk nooit geblesseerd. Hij heeft geloof ik de meeste grandslams op rij gespeeld. Ik geloof vijftig of zo, of meer dan dat. Hij is er altijd. Alleen een pechgeval kan hem aan de kant houden. Dat is in dit geval die meniscus waar een scheur in zat", zegt Krajicek.

Federer werd gisteren geopereerd aan die meniscus en is zeker een maand uit de roulatie.

Ondanks dat de Zwitserse publiekstrekker ontbreekt in Rotterdam, zijn er volgens Krajicek nog wel genoeg redenen om het toernooi te volgen. "Er zijn enkele Nederlanders die spelen. De US Open-kampioen Marin Cilic is er, en toptienspeler Richard Gasquet... Maar het kaliber Federer is er in ieder geval niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl