Ook drukte bij het station van Shanghai
NOS Nieuws

Dronebeelden tonen topdrukte voorafgaand aan Chinese Nieuwjaar

In het Chinese Guangzhou worden 6000 agenten ingezet om de stroom van tienduizenden gestrande reizigers weer op gang te helpen. Het station is daar overvol, omdat veel mensen naar hun thuisstad reizen in verband met het Chinese Nieuwjaar op 8 februari.

De autoriteiten hebben ook extra treinen ingezet. Het aantal mensen dat vast is komen te zitten door het winterweer, loopt door de maatregelen inmiddels weer terug. Gisteren stonden er 50.000 mensen vast op het station van Guangzhou, dat zijn er nu nog zo'n 40.000. Op de Chinese televisie waren luchtbeelden te zien van de enorme mensenmassa:

Drone filmt duizenden wachtende reizigers in China

De migratiestroom van 300 miljoen Chinezen wordt gezien als de grootste volksverhuizing ter wereld. Het hoogtepunt van de drukte wordt aanstaande vrijdag verwacht.

"Mensen wachten namelijk tot het laatste moment om de reis naar huis te maken", zegt correspondent Marieke de Vries. "Ze willen zoveel mogelijk geld verdienen om dat mee terug te nemen naar familie. Vrijdag krijg je waarschijnlijk de dramatische taferelen van mensen die het net niet gaan halen."

De Chinezen volgen via ​een website op welke plekken het op dit moment het drukst is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl