Huiszoeking door de Braziliaanse politie bij een politicus die betrokken zou zijn bij het Petrobras-schandaal
NOS Nieuws

Gedupeerden Petrobras mogen samen naar rechter

De gedupeerden van het corruptieschandaal bij Petrobras kunnen gezamenlijk optrekken. Dat heeft een rechter in de Verenigde Staten bepaald.

Petrobras is het Braziliaanse staatsoliebedrijf. De afgelopen jaren zouden medewerkers smeergeld hebben aangenomen van toeleveranciers die hoopten zo grote opdrachten binnen te slepen. Ook veel Braziliaanse politici bleken betrokken bij de affaire.

De aanklachten van de gedupeerden lijken dusdanig op elkaar dat ze mogen worden samengevoegd. De ene groep investeerders kocht allerlei soorten waardepapieren van Petrobras tussen januari 2010 en juli 2015. De andere groep kocht obligaties in 2013 en 2014.

Samen optrekken

"Petrobras was een enorm bedrijf met investeerders over de hele wereld", schrijft de rechter in de uitspraak. "Ongeacht de vele en wijdverbreide investeerders zijn hun belangen hetzelfde en ligt hetzelfde vermeende wangedrag ten grondslag aan hun claims."

Doordat de gedupeerde investeerders samen op kunnen trekken, kunnen ze makkelijker grote bedragen claimen. Petrobras heeft niet gereageerd op het besluit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl