NS rijdt in januari met kortere treinen

De treinen zijn de komende twee weken korter dan normaal vanwege defect materieel, heeft de NS bekendgemaakt. Daardoor zal het op sommige trajecten in de trein veel drukker zijn.

Op dit moment rijden de spoorwegen met een aangepaste dienstregeling vanwege het winterweer en de kerstvakantie, maar vanaf maandag rijden ze weer normaal. Door de kou en de sneeuw staan veel treinen met defecten in de remise en kunnen dus niet worden ingezet. Om toch alle treinen te kunnen laten rijden, zijn ze korter.

Reizigers kunnen op de site van de NS zien waar de grootste drukte wordt verwacht. Om de drukte wat te spreiden kunnen reizigers vanaf maandag ook weer een Zoutkaartje kopen, waarmee met korting kan worden gereisd buiten de spits. De NS hoopt dat dagjesmensen later de trein zullen nemen, zodat forensen meer kans op een zitplaats hebben.

Ook kan in januari tussen Amsterdam en Rotterdam met de hogesnelheidstrein Fyra worden gereisd zonder dat daarvoor een toeslag betaald hoeft te worden. Hetzelfde geldt voor reizen met de ICE tussen Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl