NOS Voetbal

'Ook Kuijt, Wouters en Van Gastel moeten zich laten gelden'

'Ervaren krachten moeten nu opstaan en zich laten gelden'

De negatieve spiraal waarin Feyenoord verkeert, is een harde leerschool voor trainer Giovanni van Bronckhorst en de ervaren krachten die zich nu moeten laten gelden. Dat stelt oud-speler Regi Blinker.

De voormalig Feyenoorder stond tussen 1986 en 1996 onder contract bij de club en ervoer in het seizoen 1987-1988 wat het is om vier duels op rij te verliezen. "Het vreet aan je. We spraken er veel over en er werd naar allerlei manieren gezocht om toch verbetering te krijgen", vertelt Blinker. "We hadden totaal geen vertrouwen of geloof in de winst."

Routiniers moeten opstaan

Blinker denkt dat de desastreuze reeks van Feyenoord de trainer zal harden. "Van Bronckhorst was als voetballer aan succes gewend bij Barcelona of Glasgow Rangers, dus ik denk dat dit een hele goede leerschool voor hem is", zegt hij. "Ik denk dat Gio ervaren genoeg is om zich als beginnend trainer hier doorheen te slaan. Samen met Dirk Kuijt, Jan Wouters en Jean-Paul van Gastel."

"Zij moeten nu opstaan en zich laten gelden, want dat zijn jongens met veel ervaring. Zij moeten de jonge jongens erdoorheen trekken."

Het enige wat wij moeten doen is onze weerbaarheid tonen. We hebben een uitstekende eerste seizoenshelft gedraaid.

Algemeen directeur Eric Gudde

Rinus Israël was in het seizoen 1987/1988 trainer van het matig presterende Feyenoord, maar weet weinig meer van die zwarte periode. "Het is moeilijk. Voor zowel de spelers als de trainer. Ik kan me weinig uit die periode herinneren. Een doelpunt in de Europa Cup, kijk, dan begint er meer te dagen", zegt de voormalig Feyenoord-coach met een glimlach.

'We moeten hier doorheen'

"Het enige wat wij moeten doen is onze weerbaarheid tonen. We hebben een uitstekende eerste seizoenshelft gedraaid", stelt algemeen directeur Eric Gudde. "Tegen Roda JC (woensdag in de beker, red.) moet we er weer staan."

"Het zelfvertrouwen speelt een rol, dat zag je ook tegen Heerenveen en ADO Den Haag. Daar moeten we nu doorheen. Dat moeten we met z'n allen ook uitstralen."

'Feyenoord moet juist nu weerbaarheid tonen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl