Marco van Ginkel (l) met zijn nieuwe shirt
NOS Voetbal

PSV stunt met huur van Van Ginkel

PSV heeft vlak voor het sluiten van de transferperiode verrast met het vastleggen van Marco van Ginkel. De Eindhovenaren huren de 23-jarige middenvelder voor de rest van het seizoen van Chelsea.

Van Ginkel was dit seizoen actief bij Stoke City, waar hij voornamelijk als wisselspeler in actie kwam. Stoke was na het aantrekken van de Fransman Gianelli İmbula bereid Van Ginkel van de hand te doen.

Chelsea en Milan

De voetballer is afkomstig uit de jeugd van Vitesse en verkaste medio 2013 naar Chelsea, dat hem in het seizoen 2014/2015 aan AC Milan verhuurde. Van Ginkels periode in Italië werd door blessureleed een teleurstelling.

Van Ginkel speelde tot nu toe twee interlands voor het Nederlands elftal. Hij is speelgerechtigd in de Champions League, waarin PSV het in de achtste finales opneemt tegen Atlético Madrid (24 februari en 15 maart).

"PSV en ik waren al langer in contact. Zij bleven volhouden en dat voelt als vertrouwen", reageerde Van Ginkel op de website van PSV. "In het begin heb ik veel gespeeld bij Stoke. Daarna is de trainer gaan wisselen, wonnen we wat grote wedstrijden en moest ik het steeds vaker met invalbeurten en bekerwedstrijden doen."

"Dat was voor mij niet voldoende, vandaar dat ik heb aangestuurd op een vertrek naar PSV. Ik ben blij dat Chelsea hierin is meegegaan met mij", aldus Van Ginkel, die nog een contract tot medio 2018 een contract bij Chelsea heeft.

Bij Stoke City moest ik het steeds vaker met invalbeurten en bekerwedstrijden doen, dat was niet voldoende voor me.

Marco van Ginkel

Back-up voor Guardado?

Met het aantrekken van Van Ginkel lijkt PSV in te spelen op een mogelijk lange absentie van Andrés Guardado. De Mexicaan kampt met een hamstringkwetsuur en is enkele weken uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl