Een slachtoffer van de zelfmoordaanslag wordt weggedragen door veiligheidsagenten
NOS Nieuws

Doden en gewonden in Kabul bij zelfmoordaanslag door Taliban

Bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker 20 doden gevallen. 29 mensen liepen verwondingen op. De dader blies zichzelf op in een rij voor een politiebureau in de wijk Deh Mazang. Het is de zwaarste aanslag tot nu toe dit jaar in Afghanistan. De verantwoordelijkheid is opgeëist door de Taliban.

Politiemensen

De slachtoffers zijn voornamelijk politiemensen, volgens een woordvoerder van de NAVO-missie in Kabul, die de aanslag scherp veroordeelde. Onder de gewonden zijn zeven Afghaanse burgers.

In een verklaring zegt de NAVO dat terroristen opnieuw in een druk deel van de stad een aanslag hebben gepleegd, zonder zich te bekommeren om het leven van onschuldige mensen.

Vredesproces

De Afghaanse hoofdstad is afgelopen maand geregeld doelwit geweest van zelfmoordaanslagen. De Taliban hebben hun campagne opgevoerd tegen de regering, die door het Westen wordt gesteund.

De aanslagen vallen ook samen met hernieuwde pogingen om het vredesproces in Afghanistan nieuw leven in te blazen. Dat is vorig jaar vastgelopen.

De Duitse minister De Maizière in gesprek met zijn Afghaanse ambtgenoot

De Duitse minister De Maizière was op het moment van de aanslag op een paar kilometer in de Duitse ambassade. De Maizière is in Kabul om te bespreken hoe de Afghaanse vluchtelingenstroom naar Europa kan worden beperkt.

De Duitse minister zei dat hij van zijn Afghaanse ambtgenoot Ulomi had gehoord dat de laatste tijd ook veel aanslagen zijn voorkomen. De Maizière wees er verder op dat in andere delen van de wereld aanslagen worden gepleegd. Dat probleem beperkt zich niet tot Afghanistan, zei de minister.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl