Sven Kramer loopt met opgeheven hoofd het stadion uit
NOS Schaatsen

Kramer laat ploegenachtervolging op WK schieten

Sven Kramer laat de ploegenachtervolging op de WK afstanden schieten. De 29-jarige rijder van Lotto-Jumbo wil zich in Kolomna volledig focussen op de 10 en 5 kilometer.

"We zijn de dupe van het ongelukkige programma. De ploegenachtervolging zit tussen de 10 en 5 kilometer in. Ik wilde Sven graag opstellen, maar hij weet niet hoe hij uit die 10 kilometer komt", zegt bondscoach Geert Kuiper.

Kramer gaat op de eerste dag (donderdag 11 februari) voor de wereldtitel op de 10 kilometer. Twee dagen later moet hij aan de bak op de 5 kilometer. Op vrijdag staat de ploegenachtervolging op het programma.

Deur op kier

"Hij wil het team eigenlijk niet laten zakken. Na lang wikken en wegen heeft hij toch besloten niet te gaan. Maar als er toch nog iemand uitvalt, kunnen we nog kijken of hij eventueel fit genoeg is om te rijden."

Met Kramer aan de start op de ploegenachtervolging won Nederland altijd WK-goud. Maar de individuele afstanden, en dan met name de 10, zijn belangrijk voor Kramer. Vorig jaar verloor hij de wereldtitel op de 10 kilometer aan Jorrit Bergsma, een jaar nadat hij ook op de Olympische Spelen in Sotsji naast het goud had gegrepen.

Blokhuijsen in definitieve selectie

Door het afmelden van Kramer zit Jan Blokhuijsen in de definitieve selectie. Ook Arjan Stroetinga, Douwe de Vries en Jorrit Bergsma zijn opgenomen in de ploeg. In eerste instantie zat Blokhuijsen niet bij de voorlopige selectie, iets waar de schaatser behoorlijk ontstemd over was.

De WK afstanden staan van 11 tot en met 14 februari op het programma in het Russische Kolomna.

Selecties WK afstanden

MannenVrouwen
Jorrit BergsmaIreen Wüst
Jan BlokhuijsenMarije Joling
Arjan StroetingaAntoinette de Jong
Douwe de VriesMarrit Leenstra

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl