NOS NieuwsAangepast

Bobby Farrell (Boney M.) overleden

De zanger en danser Bobby Farrell is overleden. Hij werd vooral bekend van de discogroep Boney M., die in de jaren zeventig en tachtig wereldwijd hits scoorde met nummers als 'Rivers of Babylon' en 'Ma Baker'.

Farrell werd dood gevonden in een hotel in Sint Petersburg, waar hij gisteren had opgetreden. Hij was 61 jaar oud.

"Ze troffen hem 's ochtends aan in zijn hotelkamer, blijkbaar overleden in zijn slaap", vertelt John Seine, de agent van Farell. "Maar zijn doodsoorzaak weet ik nog niet."

"Zijn gezondheid was al tien jaar niet geweldig, maar dat was inherent aan zijn persoon", zei Seine, die al twintig jaar de manager is van Farrell.

Playback

Roberto Alfonso Farrell werd in 1949 geboren op Aruba. Na omzwervingen als zeeman werd hij in 1976 door de Duitse producer Frank Farian gevraagd als voorman van Boney M.

Later werd bekend dat hij helemaal niets zelf had gezongen en alleen had geplaybackt. Hij was alleen gekozen vanwege zijn uitstraling en flamboyante dans.

Zangeres Liz Mitchell speculeerde dat Farian, die eigenlijk zong, Farrell koos omdat hijzelf als blanke Duitser niet paste bij de Caribische en Afrikaanse klanken van de groep.

Blut

De groep stopte in 1989 definitief en daarna trad Farrell op met een eigen Boney M. formatie: Boney M. featuring Bobby Farrell.

Hoewel Boney M. veel succes had, hield Farrell maar weinig geld over aan het succes.

In 2005 was hij te zien in een reclamespot voor een verzekeringsmaatschappij, waarin hij spotte met zijn eigen financiële situatie: Farrell was genoodzaakt op te treden in een bejaardentehuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl