NOS Voetbal

Gudde: te walgelijk om over te praten

Gudde: doodsbedreigingen hebben vreselijk veel impact

De bedreigingen aan het adres van Feyenoord-speler Marko Vejinovic hebben er ingehakt bij de Rotterdamse club. Algemeen directeur Eric Gudde noemt de bedreigingen "te walgelijk om over te praten".

"Het heeft natuurlijk vreselijke impact gehad. Zeven gasten van een jaar of twintig hebben in de nacht van zaterdag op zondag rond het huis van Vejinovic van alles geroepen, tot aan doodsbedreigingen aan toe", aldus Gudde. "Het was 's avonds laat, dat hoor je aan alle kanten. Dat komt natuurlijk wel aan."

Ook spits Michiel Kramer was het slachtoffer van boze Feyenoord-aanhangers. "Een aantal gasten waren in zijn tuin aan het rommelen, met kretologie in de sfeer van 'je moet oprotten bij Feyenoord'. Dat komt natuurlijk ook bedreigend en vervelend over."

Maatregelen

De komende dagen zal er sprake zijn van "subtiele en gepaste beveiliging", om het veilige gevoel bij de spelers weer terug te brengen, aldus Gudde. Verder gaat Feyenoord zijn spelers niet extra beveiligen.

Van het incident bij Kramer is volgens Gudde geen aangifte gaan. In de zaak rond Vejinovic zijn zeven verdachten aangehouden. De Feyenoord-directeur weet niet wie de verdachten zijn. "Maar dat willen we natuurlijk graag weten, dan kunnen we ook onze maatregelen nemen. Deze mensen hebben we natuurlijk liever niet in het stadion."

'Feyenoord moet juist nu weerbaarheid tonen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl