Elizabeth bij een jeugdtoernooi van Wimbledon
NOS Nieuws

'Elizabeth (90) neemt afscheid van Wimbledon'

De Britse koningin Elizabeth gaat dit jaar afscheid nemen als beschermvrouw van de All England Lawn Tennis & Croquet Club, de organisatie die het tennistoernooi Wimbledon organiseert.

Volgens The Sunday Times neemt Kate, de vrouw van haar kleinzoon William, het stokje over. De officiële bekendmaking gebeurt volgens de krant deze zomer, tijdens het toernooi.

Kate is regelmatig in de koninklijke loge op Wimbledon te vinden, vooral als de Brit Andy Murray speelt. Elizabeth kwam veel minder: sinds de eerste keer in 1957 heeft ze slechts drie keer het toernooi bijgewoond, schrijft de krant.

Voetbal en rugby

Elizabeth is al 64 jaar beschermvrouw van de club. Omdat ze dit jaar op 21 april 90 wordt, heeft ze echter besloten enkele functies neer te leggen. In totaal heeft ze haar naam verbonden aan 628 organisaties.

Zo weet The Sunday Times ook te melden dat Kate's man William Elizabeth zal opvolgen als beschermheer bij de Football Association en zijn broer Harry voortaan rugbyorganisatie Royal Football Union voor zijn rekening neemt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl