Pavel Koelizjnikov blijft de koning op de 500 meter
NOS Schaatsen

Koelizjnikov snelt naar zevende wereldbekerzege 500 meter

Pavel Koelizjnikov heeft in Stavanger voor de zevende keer dit wereldbekerseizoen de 500 meter op zijn naam geschreven. De 21-jarige wereldrecordhouder was het hele deelnemersveld te snel af. Met 34,52 won hij met overmacht.

Koelizjnikov was liefst 0,2 seconden sneller dan vrijdag, toen hij de eerste 500 meter won in 34,72. Het zilver ging nu weer naar zijn landgenoot Roeslan Moerasjov. Hij finishte in 34,78. Kai Verbij greep net naast de bronzen plak. Gilmore Junio bleef de Nederlander nu voor. Verbij noteerde 34,91 en Junio kwam in 34,86 over de eindstreep.

Het moet heel vreemd lopen wil Koelizjnikov niet het wereldbekerklassement winnen. Hij staat ruimschoots aan de leiding met 705 punten. De Canadees Alex Boisvert-Lacroix staat tweede met 463 punten. Gilmore Junio volgt met 457 punten. Het schaatsseizoen wordt in Heerenveen afgesloten met de wereldbekerfinale.

WK sprint

Later vandaag staat er nog een 1.000 meter op het programma. Daarna is ook duidelijk welke Nederlander het derde startbewijs voor de WK sprint krijgt. Die gaat waarschijnlijk naar Kjeld Nuis. Ook Gerben Jorritsma en Jesper Hospes maken nog kans.

  • NOS
    Uitslag tweede 500 meter mannen
  • NOS
    Wereldbekerklassement 500 meter mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl