FC Groningen viert de 0-1 van Alexander Sorloth

Groningen beëindigt slechte serie

FC Groningen heeft na zes wedstrijden zonder overwinning weer eens gewonnen in de eredivisie. In Zwolle werd PEC met 3-1 verslagen.

Alexander Sorloth kopte voor rust de 0-1 in, maar botste daarbij op doelman Mickey van der Hart. Arbiter Dennis Higler vond het te licht om het doelpunt af te keuren.

Dat was pech voor PEC, dat de beste kansen had, maar steeds doelmand Sergio Padt op zijn weg vond. Padt was vlak na rust wel geklopt toen Thomas Lam raak kopte: 1-1.

Zwolle nam daar geen genoegen mee en zocht naar de 2-1. Die viel echter aan de andere kant.

Michael de Leeuw bracht de bezoekers met een droge schuiver opnieuw op voorsprong, waarna Danny Hoesen aan alle spanning een einde maakte door bij de eerste paal een voorzet van Oussama Idrissi tot de 1-3 te promoveren.