Yu Jing reed een baanrecord in Stavanger

Opnieuw Chinees sprintsucces op 500 meter

Net als op de eerste dag van de wereldbeker in Stavanger hebben de Chinese vrouwen op de tweede dag de 500 meter gedomineerd. Zhang Hong noteerde exact dezelfde tijd als gisteren. Toen won ze met 37,82, maar nu zag ze haar landgenote Yu Jing in een baanrecord (37,63) het goud pakken.

Op gepaste afstand pakte de Canadese Heather McLean de bronzen plak. Zij noteerde 38,02. Jorien ter Mors, die gisteren op de eerste 500 meter nog brons won, deed niet mee. Zij was weer naar Nederland vertrokken na een goede eerste dag. Ook Brittany Bowe ontbrak, omdat zij vandaag alleen op de 1.500 meter in actie komt.

Boer overtuigt niet

Heather Richardson viel net als gisteren tegen. Met 38,73 eindigde de Amerikaanse sprintster slechts elfde. Margot Boer stelde ook teleur. Met het oog op een startbewijs voor de WK sprint moest ze een betere race neerzetten dan vrijdag, maar dat lukte niet. Boer eindigde als dertiende (38,79).

Wereldbeker Stavanger: tweede 500 meter (v)

De Nederlandse vrouwen strijden om het laatste startbewijs voor de WK sprint in Seoul. Er wordt een klassement opgemaakt over de snelste 500 meter en de snelste 1.000 meter. Beide afstanden staan dit weekend twee keer op het programma. Daarna kan de snelste vrouw worden aangewezen.

Na de 500 en 1.000 meter van vrijdag is die plaats al zo goed als zeker voor Ter Mors. Dat is ook de reden dat ze al naar huis is, omdat ze niet verwacht dat de andere Nederlandse vrouwen (Boer, Janine Smit, Anice Das, Floor van den Brandt) haar passeren in het klassement.

Wereldbekerstand

Zhang neemt in het wereldbekerklassement de koppositie over van Lee Sang-hwa, die ontbreekt vanwege een schorsing door de Zuid-Koreaanse bond. Zhang heeft nu 690 punten, Lee 680. Derde staat Richardson met 584 punten.

  • NOS
    Uitslag tweede 500 meter vrouwen
  • NOS
    Klassement 500 meter wereldbekerseizoen 2015/2016

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl