IJsdansgoud Papadakis en Cizeron

IJsdansgoud Papadakis en Cizeron

IJsdansers Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron hebben in Bratislava de Europese titel geprolongeerd. Net als vorig jaar verwees het Franse koppel zijn Italiaanse rivalen Anna Cappellini en Luca Lanotte naar het zilver.

In de korte kür hadden Cappellini en Lanotte (Europees en wereldkampioen in 2014) ruim 1,5 punt voorsprong genomen op Papadakis en Cizeron. In de vrije kür boog het Franse duo (dat vorig jaar op zowel de EK als de WK goud veroverde), die achterstand moeiteloos om.

Jekaterina Bobrova en Dmitri Solovjev, de Europees kampioenen van 2013, reden eveneens een betere kür dan Cappelini en Lanotte en pakten daarmee het brons.

Russisch EK-goud bij paarrijden

Eerder op de dag hadden Tatjana Volosozjar en Maksim Trankov voor de vierde keer de Europese titel bij het paarrijden veroverd. Het Russische paar, dat ook in 2012, 2013 en 2014 de titel pakte, leidde al na de korte kür en eindigde na de imponerende vrije kür (op de soundtrack van Bram Stoker's Dracula) met 142,89 punten.

Hun landgenoten Jevgenia Tarasova en Vladimir Morozov, die bij de vorige EK brons veroverden, pakten nu met 127,38 punten zilver. De Duitse Aliona Savchenko, die voorheen met Robin Szolkowy vier keer EK-goud en vijf keer WK-goud won, greep met haar nieuwe partner Bruno Massot brons met 125,24 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl