NOS Sport

Kerber verrast Williams in finale Australian Open

Vrouwenfinale Australian Open: Williams-Kerber

De Duitse Angelique Kerber heeft voor een enorme stunt gezorgd door ten koste van Serena Williams de Australian Open te winnen. De nummer zes van de wereld was de 21-voudig grandslamkampioene in een boeiende finale met 6-4, 3-6, 6-4 de baas en pakte zo haar eerste grandslamtitel.

De 28-jarige Kerber, die slechts een van haar vorige zes duels met 34-jarige Williams had gewonnen (kwartfinales Cincinnati, 2012) en in de overige duels geen set pakte, had weinig last van plankenkoorts in haar eerste grandslamfinale.

Foutenlast Williams

Kerber speelde nagenoeg foutloos in de eerste set. Daarentegen grossierde de Amerikaanse na een overtuigende eerste game, die ze op love won, in fouten. Williams had tijdens deze Australian Open in de eerste ronde tegen Camilla Giorgi haar meeste fouten gemaakt (22) en tegen Kerber noteerde ze er in de eerste set al 23.

Ze kwam terug van 1-3 naar 3-3, maar werd direct weer gebroken na een mislukte forehandvolley en kon die break daarna niet meer wegpoetsen. Kerber sloot de eerste set af met een lovegame, maar Williams veerde op na het eerste setverlies in deze editie.

Ze nam soepel afstand in de tweede set, waarin haar foutenlast aanzienlijk daalde (5). Wie dacht dat met Williams' herstel de spanning na twee sets verdwenen was, had het mis, want Kerber kwam in de derde set op 2-0 na een break op love.

Problemen Williams niet voorbij

Williams herstelde in de derde set het evenwicht, maar de problemen waren geenszins voorbij voor de Amerikaanse. Ze werkte in de zesde game, waarin ze twee dubbele fouten liet noteren, vier breakpoints weg, maar capituleerde op het vijfde door een forehandmisser.

Met de Daphne Akhurst Memorial Cup in haar blikveld, verzuimde Kerber op 5-3 de match uit te serveren. Een game later sloeg ze wel toe op de service van Williams, die op het eerste matchpoint een forehandvolley zag mislukken.

Kerber wint Australian Open

Steffi Graf

Kerber, die in de eerste ronde tegen Misaki Doi een matchpoint overleefde, werd de eerste Duitse winnares van een grandslamtoernooi sinds Steffi Graf in 1999 op Roland Garros haar laatste van 22 grandslamtitels pakte.

Emotionele Kerber: mijn droom is uitgekomen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl