Mike van der Hoorn zat lange tijd op de bank bij Ajax
NOS Voetbal

Van der Hoorn aast op een vaste basisplaats bij Ajax

Het is een ijzeren wet in het topvoetbal: de een z'n dood is de ander z'n brood. Door de blessure van Kenny Tete schijnt ineens de zon voor Mike van der Hoorn. En vooralsnog laat de verdediger zich gelden.

De invalbeurt tegen Vitesse en zijn spel tegen Heracles maakten indruk op Ajax-trainer Frank de Boer. Van der Hoorn: "Dat was fijn om te horen. Maar ik wil meer. Een vaste basisspeler worden, ja."

Afgekapt

Zijn rol bleef tot nog toe vooral beperkt tot invalbeurten en optredens in Jong Ajax. "Dat begon te kriebelen. Ik dacht steeds: moet ik niet ergens anders gaan spelen? Ajax heeft dat snel afgekapt, ze wilden me per se houden."

Mike van der Hoorn wil zijn basisplaats vasthouden

En toen was er die zware enkelblessure van Kenny Tete. Dé kans voor Van der Hoorn om zich te bewijzen. Hoewel De Boer hem niet als vaste vervanger voor Tete heeft aangewezen, beseft de verdediger dat de komende weken cruciaal worden voor zijn toekomst in Amsterdam.

"Hier doe ik het voor. Ik wil gewoon voetballen. Je hebt een reeks wedstrijden nodig om in vorm te komen. Ik heb ritme opgedaan bij Jong Ajax, daarom stond ik er sneller."

Vier miljoen

Mocht Van der Hoorn toch weer op het tweede plan belanden, dan staat zijn besluit vast en wil hij weg. "Dan kijk ik wel wat er op m'n pad komt."

Hij kwam tweeënhalf jaar geleden voor zo'n vier miljoen euro over van FC Utrecht. Die transfersom drukte zwaar op zijn schouders. Foutjes werden hem zwaar aangerekend. "Ik heb het eerste half jaar veel moeilijkheden gehad om me aan te passen. Zoals eigenlijk bijna iedereen die nieuw is bij Ajax. Nu voel ik me veel beter. Het is prettig toeven hier en ik kan goed overweg met iedereen."

Een kenmerkende tackle van Mike van der Hoorn jegens Heracles-speler Brahim Darri

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl