Bartholomew Ogbeche

Willem II en Heracles in evenwicht

Suptopper Heracles Almelo heeft drie dagen na de knappe 0-0 bij koploper Ajax een veel minder aansprekende 0-0 uit het vuur gesleept bij nummer veertien Willem II. De Almeloërs zouden bij een overwinning de derde plaats voorlopig hebben overgenomen van Feyenoord.

In de beginfase stelden Iliass Bel Hassani en Jaroslav Navratil Willem II-doelman Kostas Lamprou met schoten op de proef, maar het vervolg van de eerste helft bood weinig vertier.

Willem II, met de deze week aangetrokken Bartholomew Ogbeche en Rochdi Achenteh in de basis, had meer balbezit, maar wist nauwelijks kansen te creëren.

Kostas Lamprou geeft zijn verdedigers aanwijzingen
    Ilias Bel Hassani schreeuwt het uit na een gemiste kans

Pas enkele minuten voor de rust veerde het publiek in Tilburg oven op. Lucas Andersen probeerde het met een volley, die hoog over het doel vloog, waarna Erik Falkenburg een schuiver net naast gaan.

Bel Hassani raakt lat

Na de pauze werd het spelpeil er nauwelijks hoger op. Willem II drong wel aan, maar de overtuiging ontbrak. Wel claimde Andersen vergeefs een penalty toen hij neerging in een duel met Mike te Wierik.

De Tilburgers kregen in het tweede bedrijf nauwelijks kansen en ontsnapten bij een counter aan een Almelose treffer. Doelman Lamprou was kansloos, maar het schot van Bel Hassani eindigde op de lat.