In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Treinen Valleilijn gaan harder rijden om vertraging in te lopen

Treinen op de Valleilijn tussen Amersfoort, Barneveld en Ede gaan harder rijden om vertragingen te voorkomen. Sinds de komst van de nieuwe stations Hoevelaken en Barneveld-Zuid moeten de treinen vaker stoppen, en is er minder speling in de dienstregeling. Dat zou betekenen dat treinen vaker te laat zijn. Door ze harder te laten rijden, wil ProRail dat voorkomen.

Spoorwegbeheerder ProRail vertelt aan Omroep Gelderland dat de treinen tussen Barneveld-Noord en Barneveld-Centrum straks niet langer 60 kilometer per uur rijden, maar 80. Tussen Barneveld-Zuid en Meulunteren wordt de snelheid opgeschroefd van 80 naar 130 kilometer per uur. Ook de goederentreinen op de Valleilijn gaan harder rijden.

Lawaai

Als de treinen meer vaart maken, kan het lawaai toenemen. Volgens ProRail worden de houten dwarsliggers bij Barneveld-Noord vervangen door betonnen exemplaren om het geluid te dempen. Eind volgend jaar worden seinen, wissels, bovenleidingen en de beveiliging aangepast.

De kosten voor de extra maatregelen worden betaald door de provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Advertentie via Ster.nl