Kjeld Nuis heeft zich al geplaatst voor de WK afstanden.
NOS SchaatsenAangepast

Wereldbeker Stavanger: complete programma

Bij de wereldbekerwedstrijden in het Noorse Stavanger worden zondag de laatste vier afstanden verreden voor het wereldbekerklassement. Ook worden de laatste startbewijzen voor de WK sprint en WK allround vergeven. De NOS doet op alle podia - televisie, radio, internet en Teletekst - verslag van de wedstrijden.

Het laatste startbewijs voor de wereldkampioenschappen allround in Berlijn wordt vergeven op basis van een officieus klassement. Bij de vrouwen gaat dat klassement over de 1.500 en 3.000 meter. Bij de mannen ging dat ticket naar Patrick Roest, maar hij mag niet omdat Nederland een startbewijs kwijtraakte.

Marije Joling, Annouk van der Weijden en Linda de Vries zijn de drie vrouwen die om het derde WK-ticket strijden. Ireen Wüst en Antoinette de Jong zijn al geplaatst op basis van de EK allround.

Programma zondag

TijdAfstand
14.30 uurtweede 500 meter (mannen)
14.55 uurtweede 1.000 meter (vrouwen)
15.45 uurtweede 1.000 meter (mannen)
16.35 uur3.000 meter (vrouwen)

De strijd bij de sprinters

Sanneke de Neeling, Marrit Leenstra, Kai Verbij en Ronald Mulder wisten bij de KPN NK sprint een startplaats voor de WK sprint in Seoul veilig te stellen.

De vrouwen Jorien ter Mors, Margot Boer, Anice Das en Janine Smit maken in Stavanger nog kans op het derde ticket. Bij de mannen zijn dat Gerben Jorritsma, Pim Schipper, Jesper Hospes en Kjeld Nuis.

Hoe wordt die strijd dan beslist? Opnieuw op basis van een klassement. Ditmaal over de snelste 500 en de snelste 1.000 meter. Ter Mors heeft nu al de beste papieren bij de vrouwen, Nuis staat er heel goed voor bij de mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl