Dries Wuytens is het middelpunt van attentie na zijn treffer tegen FC Groningen. Groningen-aanvaller Bryan Linssen druipt af.

Willem II geeft zege uit handen in slotseconden

FC Groningen heeft in Tilburg dankzij een treffer diep in blessuretijd een amper verdiend punt gepakt tegen Willem II: 1-1.

De eerste helft was lange tijd het bekijken niet waard en het enige vermeldenswaardige moment was de vrije trap na een paar minuten van Bryan Linssen van grote afstand, waarbij de bal tot opluchting van Willem II-doelman Kostas Lamprou net naast ging.

In het laatste kwartier voor rust regende het ineens kansen en Erik Falkenburg opende het bal met een kopbal die Groningen-doelman Sergio Padt met een prachtige reflex wist te keren. De volgende kans voor de Tilburgers was voor AZ-huurling Guus Hupperts, die na een voorzet op maat van Nick van der Velden de baal nog naast het doel wist te werken.

Guus Hupperts raakte in de eerste helft de paal namens Willem II
    Willem II-aanvaller Erik Falkenburg baalt na een gemiste kans tegen FC Groningen
  • ANP
    Hedwiges Maduro brengt FC Groningen in de 94ste minuut alsnog naast Willem II

Weer doelpunt uit een corner

Falkenburg miste daarna een opgelegde kopkans en Linssen trof uit de daaropvolgende counter met een boogbal de lat, maar gescoord werd er nog wel voor rust, door Dries Wuytens. Hij werkte de bal uit een hoekschop in het net en voor Willem II was het alweer de achtste keer dit seizoen dat het scoorde uit een corner.

Na rust bleek Groningen niet bij machte het Willem II echt lastig te maken. Dat was dicht bij een tweede treffer met schoten van Falkenburg en Haemhouts. Groningen moest het doen met een schot van Jesper Drost en een inzet van dichtbij van Michael de Leeuw, maar Lamprou gaf geen krimp.

Diep in blessuretijd

Een Gronings slotoffensief werd tegen alle verwachtingen in ook nog beloond: in de laatste minuut van blessuretijd frommelde Hedwiges Maduro de bal na een hoekschop tegen de touwen.