John Degenkolb in betere tijden, bij de start van de proloog van de Tour in Utrecht
NOS Wielrennen

Degenkolb moet voorjaarsklassiekers missen

John Degenkolb kan op zijn vroegst over drie maanden weer aan wielerwedstrijden meedoen. Dat heeft de Spaanse chirurg verklaard die de Duitser heeft geopereerd na het zware ongeluk van de Giant-Alpecin-ploeg in Spanje. Degenkolb, vorig jaar winnaar van Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo, zal daardoor alle voorjaarsklassiekers missen.

De 27-jarige renner werd tijdens een trainingsrit met vijf teamgenoten frontaal aangereden door een Britse automobiliste die aan de verkeerde kant van de weg reed. Degenkolb liep daarbij de zwaarste verwondingen op.

Chirurg Pedro Cavadas zei tegen het Spaanse persbureau EFE dat een wijsvinger van Degenkolb bijna is afgerukt. Verder heeft de sprinter onder meer een open breuk in de onderarm. Tijdens een drie uur durende operatie in Valencia zijn de verwondingen behandeld.

"Het genezingsproces zal iets langer duren omdat Degenkolb niet alleen een normaal leven wil leiden, maar ook topsport op het allerhoogste niveau bedrijft", aldus de chirurg.

Reactie Giant

Teambaas Iwan Spekenbrink van Giant zei zondag in Langs de Lijn: "Ik wil er niet over speculeren of hij mee kan doen (aan de klassiekers, red.), maar houdt er maar geen rekening mee."

In een reactie vandaag liet de ploeg weten niet blij te zijn met de uitlatingen van de chirurg. "Volgens ons mag hij die informatie helemaal niet geven. Hij heeft voor zijn beurt gesproken", aldus een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl