Ajax-trainer Frank de Boer
NOS Voetbal

De Boer ontvangt Heracles met 'heel veel respect'

Ajax speelt vanavond in de Amsterdam Arena tegen Heracles Almelo, de verrassing in de eredivisie tot nu toe met een vierde plaats. "Ik heb heel veel respect voor Heracles", zegt Ajax-trainer Frank de Boer. "Als je als Heracles zijnde vierde staat, dan verdien je dat."

In Almelo werd het eerder dit seizoen 2-0 voor de bezoekers uit Amsterdam. Fraaie afstandsschoten van Anwar El-Ghazi en Nemanja Gudelj brachten Ajax de overwinning. Door de zege bleven de Ajacieden koploper, Heracles zakte daarna naar plaats vier met vier punten achterstand.

"Als zij toen van ons hadden gewonnen, hadden ze boven ons gestaan en waren wij geen koploper geweest", weet De Boer. "Heracles heeft zich daarna weten te handhaven in de top. Dat is een groot compliment voor de technische staf, de spelers en de clubleiding."

Het nieuwe realisme van Frank de Boer en Ajax

Eredivisievoetbal bij de NOS

Speelronde negentien van de eredivisie is nog maar net achter de rug, terwijl speelronde twintig op het punt van beginnen staat. Vanavond staan twee duels op het programma: Willem II neemt het in Tilburg op tegen FC Groningen en Ajax ontvangt Heracles Almelo.

De wedstrijden zijn in samenvatting te zien bij de NOS. Om 22.23 uur kunt u inschakelen op NPO 1 of via de livestream op NOS.nl het voetbal bekijken. In het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 is Ajax-Heracles vanaf 20.45 uur live te volgen. Ook in Nieuwsuur op NPO 2 is er aandacht voor de midweekse speelronde, vanaf 22.40 uur op NPO 2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl