Lukasz Kubot was betrokken bij de verdachte dubbelpartij in Melbourne
NOS Sport

Verdacht wedgedrag bij dubbelpartij Australian Open

Goksite Pinnacle Sports heeft de weddenschappen op een tennispartij op de Australian Open stilgelegd, omdat er verdacht veel geld werd ingezet. In de New York Times geeft bestuurder Marco Blume van het bedrijf aan dat er gevreesd werd dat er sprake was van matchfixing.

De gemengddubbelpartij tussen Lara Arruabarrene/David Marrero en Andrea Hlavackova/Lukasz Kubot geldt doorgaans als een onbeduidend potje. Maar er werd voorafgaand aan de wedstrijd op het grandslamtoernooi in Melbourne grof geld ingezet op de zege van Hlavackova en Kubot. Die wonnen de wedstrijd, maar toen had Pinnacle het al onmogelijk gemaakt om nog geld in te zetten op de wedstrijd. Na de wedstrijd ontkende Arruabarrena in alle toonaarden. Marrero zei dat hij last had van een knieblessure.

Politiemelding

Pinnacle Sports seinde voor de wedstrijd de Australische politie in en meldde dat de partij verdacht was. "Een klein groepje mensen zette veel geld in. En zelfs de kleinste opmerkelijkheid in het wedgedrag laat bij ons de alarmbellen afgaan", aldus Blume.

Ook op goksite Betfair werd opvallend veel ingezet. Er stond ruim 25.000 dollar op de wedstrijd, terwijl de drie andere eersterondepartijen van zondag bij elkaar nog geen 2000 dollar aan inzet opbrachten. De bewuste wedstrijd is de enige op de Australian Open waar Pinnacle Sports ongewoon gedrag heeft gezien.

Vorige week meldden de BBC en Buzzfeed News een dag voor de start van het toernooi dat er de afgelopen tien jaar zestien spelers uit de mondiale top vijftig zijn verdacht van matchfixing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl