Wang Hui
NOS Voetbal

'Wang dreigt met ontslagen bij ADO Den Haag'

ADO Den Haag wacht al lange tijd op de beloofde 3,7 miljoen euro van de Chinese eigenaar Hui Wang. De Haagse voetbalclub hoopt op een snelle oplossing, misschien wel tegen beter weten in. Wang is daarentegen vooral boos op ADO Den Haag. Dat vertelt hij in een vraaggesprek met de Volkskrant. Chef sport Willem Vissers onthulde dat zondagavond in Studio Voetbal.

Wang eist veranderingen bij ADO en dreigt zelfs met ontslagen bij de Haagse voetbalclub. "Als er niet snel verbeteringen komen sluit ik dat soort extreme maatregelen niet uit. In de aandeelhoudersvergadering van Vansen Sports (Chinese sportmarketingbureau waarvan Wang oprichter en eigenaar is, red.) gaan we stemmen om het gehele management bij ADO te vervangen. Hebben ze het nu moeilijk? Wacht maar tot de nieuwe, keiharde baas er is. Dat wordt pas echt oncomfortabel", aldus Wang in de Volkskrant.

Uitgescholden

Niet alleen Wang is boos op de Haagse club. "Nu zijn mijn leidinggevenden woest. De situatie bij ADO beïnvloedt onze bedrijfsstrategie. Investeren we in een voetbalclub en dan worden we uitgescholden", aldus de Chinees, die bijvoorbeeld niet op de hoogte was van de verkoop van Michiel Kramer aan Feyenoord.

"Net zoals ieder mens is bij mij de maat op een gegeven moment vol. En dan heb ik geen goed woord meer voor ze over. Ik heb nog een greintje tolerantie. Dus wie niet met me wil meewerken, is vrij om te vertrekken."

De Chinese eigenaar wil toch proberen om tot een oplossing te komen. Hij heeft wel een belangrijke voorwaarde. "Laten we in vredesnaam proberen elkaar tegemoet te komen. Ik heb wel een voorwaarde: ADO moet ophouden mij, de baas, in het openbaar door het slijk te halen."

'Wang dreigt met ontslagen bij ADO'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl