NOS Schaatsen

Blokhuijsen: volgend jaar wordt écht leuk

Blokhuijsen: volgend jaar wordt écht leuk

Jan Blokhuijsen veroverde in Heerenveen zijn eerste Nederlandse titel allround, maar besefte dat enkele concurrenten ontbraken en dat hij zelf ook nog niet op zijn best was. "Na Minsk (EK allround twee weken terug, red.) ben ik ziek geweest en daar kamp ik nog steeds een beetje mee", aldus Blokhuijsen. "Ik was nog niet heel scherp."

Vorig seizoen verliep voor Blokhuijsen dramatisch. Nu is hij bijna terug op zijn oude niveau. "Ik was het 'gevoel met het ijs' kwijt. Het is super als je dat weer vindt. Als ik een goede zomer 'draai', gaat het volgend jaar echt leuk worden. Ik heb zin om volgend seizoen en zeker over twee jaar (Olympische Spelen, red.) te knallen."

'Dit gevoel meenemen naar Berlijn'

Twee jaar geleden eindigde Blokhuijsen achter Sven Kramer, die dit weekeinde ontbrak in Thialf, als tweede bij de NK. "Ik heb nu niet de vorm van toen", zei Blokhuijsen. "Ik heb geen topseizoen gehad, maar heb gelukkig de tijd gekregen en daar ben ik blij mee."

"Ik ga nu lekker de zon opzoeken en wil dit gevoel meenemen naar Berlijn", vervolgde de 26-jarige rijder van Team Stressless, die daarmee doelde op zijn deelname aan de WK allround op 5 en 6 maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl