NOS Schaatsen

Roest verrast op 1.500 meter, Blokhuijsen consolideert

KPN NK allround: 1.500 meter (m)

De 1.500 meter bij de KPN NK is verrassend gewonnen door Patrick Roest. Met 1.46,84 (een persoonlijk record) was de wereldkampioen bij de junioren veel sneller dan de concurrentie en klom daarmee naar de tweede plaats in het klassement.

Jan Blokhuijsen (1.48,00) kwam bij lange na niet aan de tijd van Roest, maar vergrootte wel zijn marge op Douwe de Vries (1.48,27).

Daardoor lijkt hij onbedreigd af te gaan op zijn eerste Nederlandse titel allround. Op de 10.000 meter is de voorsprong van Blokhuijsen ruim 11 seconden op Roest en 14 seconden op Douwe de Vries.

Roest: 1.500 ook voor mij een verrassing

WK-tickets

Achter Blokhuijsen is de strijd om de plekken twee, drie en vier nog spannend. Die positie geeft recht op deelname aan de wereldbeker in het Noorse Stavanger, waar het laatste ticket voor het WK allround in Berlijn verdeeld wordt.

Na drie afstanden is de vierde plaats voor Jos de Vos, maar die voelt de hete adem van Evert Hoolwerf, Marcel Bosker en Arjan Stroetinga in zijn nek. Op de tien kilometer lijkt het dan ook uit te draaien op een duel tussen Hoolwerf en Stroetinga, beiden erkende marathonschaatsers.

Blokhuijsen en Sven Kramer zijn al zeker van het WK.

  • NOS
    Uitslag van de 1.500 meter bij de KPN NK allround voor mannen.
  • NOS
    Klassement na drie afstanden bij de KPN NK allround voor mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl