Feyenoord heeft verloren van AZ

Nieuw debacle Feyenoord bij AZ

Feyenoord heeft in de strijd om de landstitel opnieuw averij opgelopen. Het verloor met 4-2 van AZ en dat was alweer de derde nederlaag op rij.

In de schitterende eerste helft kwam Feyenoord nog wel op voorsprong: nadat doelman Sergio Rochet de bal had losgelaten, probeerde Ridgeciano Haps de bal weg te werken, maar die vloog via de knie van Michiel Kramer binnen.

Duel kantelt

Daarna stapelden de kansen zich op voor AZ en dat het bij rust slechts 2-1 stond voor de Alkmaarders, was vooral de verdienste van doelman Kenneth Vermeer.

Markus Henriksen tekende halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker, nadat hij Miquel Nelom met een kapbeweging in de luren had gelegd. Een paar minuten later kwam het al op 2-1 via Vincent Janssen die met links scoorde na een voorzet op maat van Alireza Jahanbakhsh.

• ANP
    Vincent Janssen viert zijn treffer tegen Feyenoord (2-1).
    Teleurstelling bij Michiel Kramer
    Feest in de kleedkamer van AZ

Na rust sprongen de Alkmaarders zorgvuldiger met hun kansen om en uitgerekend Janssen, jeugdspeler van Feyenoord, deed zijn oude werkgever de das om. Eerst kapte hij op rechts Sven van Beek uit en rondde hij af met een prachtig schot in de verre hoek en de 4-1 was een intikkertje na een pass op maat van Dabney dos Santos.

Tonny Vilhena deed nog wat terug met een afstandsschot dat via de lat in het net verdween. Feyenoord had daarna nog een dik kwartier om de spanning terug in de wedstrijd te brengen, maar het slotoffensief had niet al te veel om het lijf.