Sjinkie Knegt, hier in actie tijdens een ander toernooi
NOS Schaatsen

Shorttrackers beginnen goed aan slotdag EK

De Nederlandse shorttrackers zijn goed begonnen aan de finaledag van de EK in Sotsji. Op de 1.000 meter wist alleen Daan Breeuwsma zich niet te plaatsen voor de halve finales.

Titelkandidaat Sjinkie Knegt plaatste zich eenvoudig voor de halve eindstrijd door zijn kwartfinale te winnen. Ook Freek van der Wart mag een ronde verder.

Jorien ter Mors en Suzanne Schulting maakten ook geen fouten. Ook zij mogen gaan strijden voor een plaats in de finale van de 1.000 meter, waar de meeste punten voor het klassement te verdienen zijn.

Voor Daan Breeuwsma zit zijn individuele toernooi erop. Hij finishte in zijn kwartfinale als derde, net niet genoeg voor een plaats in de halve finale.

Klassementsleiders ook eenvoudig door

Semen Jelistratov en Elise Christie, de aanvoerders van het klassement bij de mannen en de vrouwen, plaatsten zich ook zonder problemen voor de halve finales op de 1.000 meter.

Knegt staat na twee afstandsfinales tweede in het klassement, op twintig punten van Jelistratov. Freek van der Wart staat vierde.

Ter Mors en Schulting staan op plaats drie en vier in het klassement, maar kunnen nog opschuiven omdat de nummer twee, Lara van Ruijven, zich niet wist te plaatsen voor de kwartfinales op de 1.000 meter.

Live op NOS.nl

De slotdag van de EK shorttrack is live te volgen op NOS.nl. Vanaf 13:10 uur zijn de wedstrijden ook te zien op NPO 1.

Breeuwsma heeft last van zijn knie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl