Ramon Sinkeldam (l) en John Degenkolb (r)
NOS Wielrennen

Flinke verwondingen Giant-renners

Van de zes renners van Giant-Alpecin die zaterdag in Spanje werden aangereden door een auto hebben er vier breuken opgelopen. Ramon Sinkeldam en Fredrik Ludvigsson liepen slechts schaafwonden en kneuzingen op. Dat heeft de ploeg in een persbericht laten weten.

Chad Haga lijkt er het ernstigst aan toe. Hij werd per helicopter naar het ziekenhuis gebracht en is daar geopereerd aan verwondingen aan zijn nek en kin. Ook liep hij een gebroken oogkas op. Daar zal hij later aan geholpen worden.

John Degenkolb hield aan het ongeluk een snee in zijn bovenbeen, verwondingen aan zijn hand en een gebroken onderarm over. Warren Barguil heeft een handwortelbeentje gebroken en Max Walscheid brak een hand en scheenbeen.

Vreselijk zware dag

Het zestal van Giant-Alpecin werd zaterdagochtend tijdens een trainingsrit in Spanje frontaal geraakt door een Engelse automobiliste. "Het is een vreselijk zware dag voor de ploeg geweest. De renners zullen tijd nodig hebben om te herstellen. Maar de hele organisatie voelt als een familie en we zullen hier alleen maar sterker van terugkomen", aldus teambaas Iwan Spekenbrink.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl