Svindal hangt in de lucht
NOS Sport

Seizoen voorbij voor Svindal na zware crash

Aksel Lund Svindal heeft aan zijn val op de Streif in Kitzbühel een zware knieblessure overgehouden. Na onderzoek in het ziekenhuis in Innsbruck bleek dat de Noor zijn kruisband in zijn rechterknie heeft gescheurd. Ook raakte de meniscus zwaar beschadigd. Svindal is vanavond al geopereerd. Zijn seizoen is daarmee ten einde.

In eerste instantie leek de blessure nog mee te vallen. Svindal werd uit de vangnetten geholpen en kon zelf naar de overkant van de piste lopen. Een traumahelikopter was in de buurt, maar de afdalingsspecialist werd met een sneeuwscooter naar beneden gebracht. Een medische check uren na de val bracht de zware blessure aan het licht.

Peter Fill wint verraderlijke afdaling Kitzbühel

Niet het enige slachtoffer

Ook de Oostenrijkers Georg Streitberger en Hannes Reichelt kwamen ten val op de Hausbergkante, dezelfde plek waar Svindal crashte. Reichelt hield slechts enkele blauwe plekken over aan zijn valpartij, Streitberger scheurde net als Svindal ook zijn kruisband.

Het zit Aksel Lund Svindal (32) niet mee. Vorig seizoen miste hij ook al een deel van het seizoen door een achillespeesblessure. Zelf reageerde hij nogal laconiek: "Deze blessure komt nogal slecht uit midden in de winter, maar 'that's life'. Ik zal ermee moeten leren omgaan." Naar verluidt zal Svindal zo'n negen maanden uit de roulatie zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl