Brahim Darri maakt de 1-0 voor Heracles

Heracles is thuis hekkensluiter De Graafschap de baas

Heracles Almelo heeft het thuisduel met hekkensluiter De Graafschap gewonnen. Met een 2-1 zege poetste het de wrange smaak weg van de 4-0 zeperd van vorige week tegen FC Twente.

Heracles opende sterk en na een prima voorzet van Mark-Jan Fledderus van links en een gemiste kopkans van Wout Weghorst schoot Peter van Ooijen in het zijnet. Door defensieve slordigheden van de thuisploeg was De Graafschap in de beginfase ook dreigend; zo trof Karim Tarfi met een op het oog ongevaarlijk afstandsschot de paal.

De Graafschap kreeg gaandeweg de eerste helft de touwtjes in handen en onderstreepte het veldoverwicht bijna, toen Bryan Smeets zijn inzet via de handen van doelman Bram Castro van de lat zag terugkomen. Amper een minuut later werd het 1-0, maar voor de thuisploeg: na een handig overstapje van Wout Weghorst schoof Brahim Darri de bal in de verre hoek.

Weer de paal

Aan inzet ontbrak het De Graafschap ook na rust niet, wel aan mazzel, want een kwartier na rust stond opnieuw de paal een treffer in de weg bij een kopbal van Ted van de Pavert.

In de slotfase werd Heracles wel wat sterker en na een rush over rechts van Iliass Bel Hassani had Darri nog eens kunnen scoren, als hij wat sneller tot een schot was gekomen. Even later viel de tweede treffer alsnog, dankzij Thomas Bruns die doelman Hidde Jurjus kansloos liet met een geplaatste vrije trap. Kort voor tijd deed Andrew Driver nog wat terug voor de dapper tot het eind toe knokkende Doetinchemmers.