NOS Wielrennen

Malori in kunstmatige coma na horrorcrash

Movistar-wielrenner Adriano Malori wordt in een kunstmatige coma gehouden. De 27-jarige Italiaan is in de vijfde etappe van de Tour de San Luis hard gevallen en liep meerdere hoofdwonden en een gebroken sleutelbeen op.

Malori reed 30 kilometer voor de finish op kop van het peloton toen zijn wiel in een gat van de weg bleef steken en hij over de kop sloeg. Zo'n dertig renners achter hem denderden over hem heen en kwamen ook ten val, waaronder Nairo Quintana.

Malori werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar in een verklaring naar buiten werd gebracht dat de Italiaan "meerdere hoofdwonden heeft en 48 uur onder toezicht moet blijven".

Malori is een tijdritspecialist. Op die discipline is hij in het bezit van de Italiaanse titel en een zilveren WK-medaille.

Tivani zegeviert

De rit werd gewonnen door German Tivani. De Argentijn was na 168 kilometer koers van Renca naar Juana Koslay zijn medevluchters Daniel Diaz en Emiliano Ibarra de baas in de sprint.

De Italiaan Elia Viviani was de snelste van de groep achtervolgers. Zij kwamen anderhalve minuut na de drie vluchters binnen.

De Argentijn Eduardo Sepúlveda, die de leiderstrui donderdag van Peter Koning had overgenomen, bleef leider. Zijn voorsprong op de twee Colombiaanse klimmers Dáyer en Quintana, die aan zijn val alleen schaafwonden overhield, is drie respectievelijk 42 seconden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl