Rob Maas op trainingskamp in Alicante
NOS Voetbal

Maas: moeten brutaal zijn, ook tegen Ajax

Na de 2-0 zege bij SC Cambuur gaat Rob Maas in zijn tweede wedstrijd als hoofdtrainer van Vitesse op bezoek bij Ajax. Hij wil dat zijn team ook in Amsterdam zijn gebruikelijke dominante en aanvallende spel laat zien.

"Dat kan, het veld is toch even groot", stelt de coach. "We hebben lef, zijn niet bang. We moeten brutaal spelen in de goede zin van het woord. Zonder arrogant te worden, want dan maak je fouten. Maar het heeft ook met de tegenstander te maken. Ajax is niet voor niets de nummer één."

Maas: moeten brutaal zijn, ook bij Ajax

Maas volgde begin januari Peter Bosz, die naar Maccabi Tel Aviv verhuisde, op. Hij heeft het naar zijn zin in z'n nieuwe functie. "Het is wat drukker, maar dit is wat ik ambieer. Ik ben trots om trainer van Vitesse te zijn."

Bij winst heeft Maas een betere start dan voorgangers als Bosz, Fred Rutten, John van Den Brom, Albert Ferrer, wijlen Theo Bos, Hans Westerhof, Edward Sturing of Aad de Mos. Hij kan de eerste Vitesse-coach worden die zijn eerste twee eredivisiewedstrijden wint sinds Ronald Koeman in 2000.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl