Frank de Boer
NOS Voetbal

De Boer voorzichtig optimistisch over herstel Klaassen

Een domper voor Ajax-trainer Frank de Boer. Ook tegen Vitesse kan hij geen beroep doen op zijn aanvoerder Davy Klaassen. Maar van een lange afwezigheid is volgens De Boer geen sprake. "Een kijkoperatie is nu niet aan de orde."

"Davy heeft een paar dagen goed getraind en bijna alles meegedaan zonder pijn. Hij is flink getest, maar hield met sommige schietbewegingen nog last. Ik hoop dat hij snel weer aansluit", aldus De Boer, die wel verwacht dat ook de wedstrijd van dinsdag tegen Heracles nog te vroeg komt voor zijn aanvoerder.

Door het wegvallen van Klaassen lijkt de kans groot dat de 18-jarige Donny van de Beek net als tegen ADO Den Haag zijn opwachting maakt op het middenveld. "Hij heeft zich daar kranig verweerd. Opnieuw een basisplaats voor hem zou logisch zijn", aldus De Boer.

Bloemen voor Bazoer, Klaassen op weg terug

Transfer

Over anderhalve week sluit de winterse transferperiode en Ajax hoopt nog altijd op een spits. Maar dan moeten er eerst spelers vertrekken uit Amsterdam. "Het verhaal is bekend", zegt de trainer. "Wij zijn niet tevreden over Yaya Sanogo, hij is niet fit. We willen kampioen worden, dus indien mogelijk halen we een spits achter Arek Milik. De periode is nog niet afgesloten, het kan snel gaan."

Honkballer Cillessen

Doelman Jasper Cillessen trainde vrijdagochtend met een masker op, na zijn botsing met Ruben Schaken in de wedstrijd tegen ADO. "Maar hij vond het masker niet lekker zitten en speelt morgen waarschijnlijk zonder", vertelde De Boer daarover. "Hij lijkt nu op een honkballer, met van die donkere strepen onder zijn ogen."

Jasper Cillessen wordt behandeld nadat Ruben Schaken hem in zijn gezicht heeft geraakt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl