Bridie O'Donnell bereidt zich voor op haar succesvolle wereldrecordpoging
NOS Wielrennen

O'Donnell verbetert werelduurrecord

Wielrenster Bridie O'Donnell is de nieuwe houdster van het werelduurrecord. In Adelaide reed ze het record van de Amerikaanse Molly Schaffer van Houweling aan gort. De Australische O'Donnell reed 46,882 kilometer in exact zestig minuten, ruim meer dan het oude record van 46,273 kilometer.

Van Moorsel

In september vorig jaar scherpte Van Houweling het werelduurrecord van Leontien van Moorsel aan in de Mexicaanse stad Aguascalientes. Van Moorsel had het record twaalf jaar in handen (46,065 kilometer).

O'Donnell was op haar beurt in Adelaide weer sneller dan Van Houweling. Langzaam maar zeker bouwde ze een voorsprong op en in het tweede deel van haar race versnelde ze zelfs een heel klein beetje.

Groots

"Ik wilde iets groots doen, ik kan niet geloven dat ik een wereldrecord heb gebroken'', zei O'Donnell, die vervolgens volschoot. Ze bedankte het publiek langs de wielerbaan. "Ik had het nooit gekund zonder jullie. Ik had erg veel twijfels gisteren, maar vandaag vertrouwde ik op mijn kunnen. Je moet in jezelf geloven en niets doms doen.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl