Spanning bij de waterpolosters tijdens de strafworpenserie tegen Spanje
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

Er was een strafbalclimax nodig om Spanje af te schudden. Maar het lukte. En dus staan de Nederlandse waterpolosters voor de tweede keer in een paar maanden in de finale van een groot toernooi.

Na het zilver op het WK in Kazan strijden de vrouwen van bondscoach Arno Havenga in Belgrado om de Europese titel én directe kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Natuurlijk is de NOS erbij. De finale tegen Hongarije is live te zien vanaf 20.10 uur op NPO 3 en via de stream op NOS.nl.

Schaatsen om de Nederlandse titel

Vanaf vrijdag wordt in Thialf gestreden om de titel bij de KPN NK allround en sprint. In tegenstelling tot het gedevalueerde allroundtoernooi staat er bij de NK Sprint veel op het spel. Voor de nummers een en twee van het sprinttoernooi liggen twee tickets voor de WK sprint in Seoul te wachten.

De allrounders beginnen vrijdag om 13.30 uur met de 500 meter voor vrouwen. De sprinters komen daarna in actie op de 500 meter en de 1.000 meter.

Vanaf 16.00 uur is het schaatsen te zien op NPO 1. Wie niets wil missen kan terecht bij de stream op NOS.nl, waar alle ritten te zien zijn (zonder commentaar).

Programma vrijdag KPN NK allround & sprint

Tijd Afstand / (m/v) Toernooi
13.30 uur 500 meter (v) NK allround
14.14 uur 500 meter (m) NK allround
14.58 uur eerste 500 meter (v) NK sprint
15.42 uur eerste 500 meter (m) NK sprint
16.26 uur eerste 1.000 meter (v) NK sprint
17.17 uur eerste 1.000 meter (m) NK sprint

Volop sport

Dat is nog niet alles. Er wordt getennist op de Australian Open, waar Novak Djokovic en Roger Federer voor hun eerste grote uitdaging staan. De Serviër (1) komt in de derde ronde in actie tegen Andreas Seppi (28). De Zwitser (3) neemt het op tegen Grigor Dimitrov (27). Bekijk hier het volledige speelschema van vrijdag.

Ook de wielrenners vervolgen hun weg in Australië en Argentinië, de Nederlandse shorttrackers beginnen met de kwalificaties voor het EK shorttrack in Sotsji en sneeuwliefhebbers maken zich op voor de hoogmis van het alpineskiën: de Hahnenkamm-Rennen in Kitzbühel.

In de reguliere uitzendingen en op NOS.nl zal uitgebreid aandacht worden besteed aan deze evenementen.

Eredivisie op Vrijdag

Om 22.20 uur is het op NPO 1 weer ruim baan voor de eredivisie, die toe is aan de negentiende speelronde. De verrassende subtopper NEC neemt het vrijdagavond op tegen FC Groningen.

Een samenvatting van het duel is te zien in het programma op NPO 1. Henry Schut zal samen met Jeroen Elshoff en Daniël de Ridder vooruitblikken op het eredivisieweekend. De playercam wordt deze week bediend door Sander Fischer van Excelsior.

En Maxime Hartman gaat op geheel eigen wijze in gesprek met een van de steunpilaren van Oranje tijdens het WK 2014.

Maxim Hartman ontmoet: Vito Wormgoor

Uitzendingen

Tijd Programma Waar te zien?
13.10 uur Lunchjournaal NOS.nl en NPO 1
16.00 - 17.48 uur Studio Sport Schaatsen: NK sprint en NK allround (vanaf 13.30 op NOS.nl) NOS.nl en NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.10 uur Finale EK waterpolo vrouwen: Nederland - Hongarije NOS.nl en NPO 3
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.20 Eredivisie op Vrijdag NOS.nl en NPO 2
22.40 uur Nieuwsuur NOS.nl en NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl