Zakaria El Azzouzi
NOS Voetbal

FC Twente huurt spits El Azzouzi van Ajax

FC Twente heeft zich voor het komende half jaar versterkt met Zakaria El Azzouzi. De spits wordt tot 30 juni 2016 gehuurd van Ajax. El Azzouzi heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2020. Hij maakt mogelijk zondag al zijn eerste minuten. FC Twente speelt dan in Eindhoven tegen landskampioen PSV.

El Azzouzi debuteerde op 21 augustus 2015 in het betaalde voetbal tijdens de wedstrijd NAC Breda – Jong Ajax (3-0). Bij het beloftenelftal van de Amsterdammers moest hij zich veelal tevreden stellen met een rol als invaller achter spits Sam Hendriks. El Azzouzi kwam tot op heden tot elf officiële wedstrijden voor Jong Ajax. Daarin was de aanvaller vijf keer trefzeker. Slechts drie keer mocht hij in de basis beginnen.

Negatief in het nieuws

De 19-jarige spits kwam in maart 2015 negatief in het nieuws nadat hij met twee teamgenoten van Ajax A1 werd gearresteerd op verdenking van het mishandelen van een politievrouw in burger. El Azzouzi werd voor de rest van het seizoen geschorst door Ajax, kreeg een officiële waarschuwing, de hoogst mogelijke boete en moest verplicht een cursus conflictbeheersing volgen.

Dun in spitsen

Bij FC Twente is er behoefte aan een concurrent van spits Jari Oosterwijk. Oosterwijk, product van de Twentse jeugdopleiding, kwam in dertien competitieduels tot twee doelpunten. Een andere spits van de Tukkers, Torgeir Børven, is op de weg terug na een gecompliceerde knieblessure. Maar de Noor speelde dit seizoen nog geen minuut en is dus nog lang niet wedstrijdfit. Twente liet eerder deze transferperiode de tegenvallende huurling Michael Olaitan terugkeren naar Olympiakos Piraeus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl